Workshops Dag vd Werkzoekende

We hebben weer diverse interessante workshops kunnen regelen voor de Dag van de Werkzoekende.

Workshop ronde 1, van 11.15-12.5 uur, heb je de keuze uit de volgende 4 workshops:

 1. Teken je toekomst. Alie den Hartog. Met deze creatieve workshop ga je ‘uit je hoofd’ richting datgene wat er in je hart leeft. Je hoofd kan zo vol zijn met allerlei gedachten, waardoor je soms wat kan blokkeren (ook op werkgebied). Tekenen zorgt ervoor dat je creativiteit gaat stromen, waardoor je erachter komt wat je nu echt wilt. Startend bij datgene waar je nu mee bezig bent en je aandacht vraagt, ga je d.m.v. een creatieve opdracht naar je toekomstige situatie en hoe je dat vorm zou willen geven. Je hoeft geen talent te hebben op tekengebied (mag natuurlijk wel), want volgens Alie ‘Als je kunt schrijven, kun je tekenen’.
 2. Presenteer….jezelf! Atty Visch. In deze workshop gaan we interactief aan de slag met jouw presentatie. De uitdaging is om jezelf te zien zoals een werkgever jou ziet! Online: wat vertelt bijvoorbeeld Google over jou? En offline: en dan ben je uitgenodigd, hoe presenteer je je dan? Deze workshop wordt verzorgd door Atty Visch van Amazone Communicatie. http://www.amazone-communicatie.nl.
 3. Het belang van een netwerk en van netwerken. Pieter Kleingeld.In het eerste deel van deze workshop wordt ingegaan op wat een netwerk is, hoe je het kunt opbouwen en vooral hoe je het kunt inzetten bij het zoeken naar (nieuw) werk. In het tweede deel gaan we aan de slag met netwerken. Pieter Kleingeld is een zeer ervaren JobMaatje waarin hij al vele werkzoekenden heeft geholpen om de stap te kunnen maken naar betaald werk. Netwerken neemt hierin een belangrijke plaats in.
 4. Ontdek je talent. Lotte Schuit. Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Met zelfvertrouwen je eigen koers bepalen? En je talenten en toegevoegde waarde overtuigend verwoorden? Kom dan naar deze interactieve workshop.
  Je ontdekt hoe jij jezelf laat zien met een duidelijk en aansprekend verhaal, zodat werkgevers weten wat jou uniek maakt en waarom ze jou moeten hebben.
  En jouw unieke talenten? Dat zou wel eens heel verrassend kunnen zijn!

Daarnaast zijn, net als vorig jaar, de fotograaf en de stoelmasseur weer van de partij! Je kunt prachtige, professionele foto’s laten maken voor op je cv of online (LinkedIn). Of laat je even lekker masseren bij onze ervaren masseur. Dit jaar vragen we hier wel een kleine bijdrage van €5,- voor.

 • Arjan van der Beek – Fotografie. Fotograferen doe ik al sinds mijn tienerjaren en wat er in al die tijd niet veranderd is, is dat ene moment mogen vastleggen met de camera. Vroeger was het mijn hobby, nu als afgestudeerd zelfstandig fotograaf, voel ik nog steeds dezelfde passie, dat ene moment. Ik ben een allround, gedreven fotograaf met oog voor detail. Als beelddenker denk ik in plaatjes, beelden die ik op mijn netvlies heb, weet ik vast te leggen met de camera. Op de Dag van de Werkzoekende ben ik beschikbaar om die ene mooie foto (foto’s) van je te maken die je kunt gebruiken voor je CV, LinkedIn of wat je maar wilt. www.arjanvanderbeek.com (Zo goed als vol, reservelijst….)
 • Bart Smit – Stoelmassage.Wie wil dit nu niet? Een laagdrempelige, korte massage van de rug, schouders, nek, hoofd en armen op het werk, evenement, feest of in mijn praktijk bij Bart Smit Massagetherapie. Deze korte massage is preventief van aard. Gebaseerd op technieken uit de acupressuur wordt een neerwaartse spiraal van verminderde doorbloeding als gevolg van spanningen door bijvoorbeeld stress doorbroken. Meer informatie vindt u op mijn website http://www.bsmt.nl.

Workshopronde 2: 13.15-14.15 uur

 1. Het nieuwe solliciteren. Annelies Brouwer. De impact van Social Media is groot; hoe kun je dit in je voordeel gebruiken bij het vinden naar een baan?
 2. Workshop Solliciteren. Cilla van Rennes. In deze workshop neemt een recruiter van de Rabobank je mee in een aantal praktische tips die je helpen tijdens jouw banenzoektocht. Denk aan do’s en don’t m.b.t. jouw cv en motivatiebrief en hoe je optimaal gebruik maakt van LinkedIn. Daarnaast is er ook gelegenheid om je CV te laten checken!meer informatie volgt)
 3. Helder talent. Gerdien Raven. In de workshop “Helder Talent” gaat Gerdien Raven je meenemen hoe jij je talent helder kan krijgen met het Personal Power Plus Systeem. Het Personal Power Plus is de eerste keuzewijzer die persoonlijkheid met imago verbindt op een positieve wijze. Het is een praktisch en gedetailleerd imago-advies hoe je jouw beste versie van jezelf krachtig zichtbaar kunt maken. Wat ga je leren in de “Helder Talent” workshop?: De vier basisprincipes van de Personal Power Plus, jouw uitgekozen kleur uitgediept, wat te dragen met een sollicitatie, hoe kan je jouw talent inzetten bij een sollicitatie, tips bij het solliciteren. Personal Power Plus is een verfijnd model waar kleur en persoonlijke ontwikkeling centraal staat! (Helaas al vol!)