Details JobMaatje

Als je JobMaatje wilt worden bij JobHulp Culemborg, willen we graag eerst even met je kennismaken. Als we allebei het gevoel hebben dat het matcht, gaan we verder.

Dan krijg je eerst een interactieve, tweedaagse training, waarin je kennismaakt met de rol van JobMaatje. Je krijgt tools en technieken mee om toe te passen in gesprekken met werkzoekenden, bijvoorbeeld motiverende gesprekstechnieken. Na deze training (en het aanvragen van een VOG) ben je klaar om ‘gekoppeld’ te worden aan een werkzoekende en ondersteun je hem of haar in het zoeken naar werk. Je helpt bijvoorbeeld met het aanscherpen van CV en motivatiebrief, ondersteuning bij netwerken, of onderzoeken waar iemands’ kwaliteiten en interesses liggen, en welke functies daarbij horen. Iedere vijf à zes weken is er een maatjesavond voor het uitwisselen van ervaringen, training en intervisie.

Spreekt dit je aan? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek!

Als JobMaatje ben je echt van betekenis voor een ander. Het is namelijk niet niks als jouw baan ineens ophoudt. Doorgaans sta je er niet zo bij stil, maar bewust of onbewust heeft ‘werk hebben’ heel veel invloed op wie je bent en hoe je jezelf ziet. Verlies van werk heeft niet alleen gevolgen voor jouw dagbesteding, dagritme of inkomen, maar vaak ook direct effect op (verlies aan) zelfvertrouwen, sociale contacten, zingeving en identiteit. Het is dan een enorme steun om iemand naast je te hebben staan die je motiveert, aanmoedigt en met raad en daad ondersteunt: een JobMaatje!

Wie kunnen er JobMaatje worden? Het belangrijkste is als je goed kunt luisteren, beschikt over inlevingsvermogen en in staat bent om de mensen te coachen bij hun ontdekkingstocht. Verder ben je bereid om een tweedaagse training te volgen en heb je tijd beschikbaar om met een werkzoekende op te trekken. Wil je weten hoe één van onze vrijwilligers het ervaart om JobMaatje te zijn? Lees dan hier het interview met JobMaatje Monique.

_DSC3731

JobMaatje zijn past bij jou als je:

  • Affiniteit hebt met de doelgroep werkzoekenden,
  • Integer bent,
  • Inlevingsvermogen en daadkracht hebt,
  • Goede communicatieve vaardigheden hebt en
  • Minimaal 1 à 2 uur per week beschikbaar bent (voor persoonlijk en/of telefonisch contact)
Advertentie