“Door JobGroep ben ik van passief en pessimistisch in het werk-zoeken veranderd naar actief en optimistisch.”

Wil jij ook zo’n verandering doormaken en positief ondersteund worden in het zoeken naar werk wat bij je past? Meld je dan nu aan voor de volgende JobGroep, een serie van 8 bijeenkomsten voor werkzoekenden, start op dinsdag 11 februari a.s., 10.00 uur in de bibliotheek Culemborg.

Een deelnemer aan de JobGroep, Hadi, aan het woord over zijn situatie en zijn ervaring met JobGroep.  Voor veel werkzoekenden is het moeilijk om gemotiveerd te blijven, als het werk-zoeken niet direct lukt en de afwijzingen blijven komen. Ook Hadi verteld over zijn houding: “Ik was werkzoekend, maar ik was heel passief, had niet veel hoop om een leuke job te vinden, omdat ik heel erg twijfelde aan mezelf. Ik zag niet mijn kwaliteiten, maar alleen mijn belemmeringen.”

Toch heeft Hadi de stap genomen om zich aan te melden voor de JobGroep, mede dankzij het initiatief van zijn vrouw, die ook werkzoekend is: “In het begin was ik terughoudend en schaamde ik me voor mijn situatie. Maar op een aangename manier werd alles bespreekbaar gemaakt en iedereen werd aangemoedigd om actief deel te nemen aan de oefeningen om zich te ontwikkelen en om te focussen op kwaliteiten en vaardigheden. Er werd geen druk op de deelnemers gelegd, maar alles gebeurde op een fijne en open manier. Ik voelde me op mijn gemak in de groep, het waren allemaal mensen die in dezelfde situatie zaten, waardoor er een wederzijds begrip was en iedereen elkaar ook ondersteunde en motiveerde.”

JobGroep heeft een positieve impact gehad op Hadi, het heeft hem geholpen om: “…eerst actief te worden, dan zelfvertrouwen te krijgen, mijn kwaliteiten te ontdekken en me niet laten ontmoedigen door alles wat ik niet kan en niet heb. Daarna erachter komen welke job/branche het best bij me past en hoe ik me daarop kan focussen. Ik heb ook veel concrete vaardigheden geleerd en tools meegekregen zoals netwerken, elevator pitch, initiatief nemen, mezelf laten zien en vooral niet opgeven. Na de workshop van 8 weken werd ik gelinkt aan een JobMaatje. Zij begeleidde me persoonlijk verder en heeft aanvullende, voor mij specifieke, tips gegeven en ze stond altijd klaar als ik twijfels had.”

Hadi is heel sportief en wilde daar graag iets mee in zijn werk.

Naar aanleiding van het meedoen aan de JobGroep, en daarna de persoonlijke begeleiding van een JobMaatje, is hij aan de slag gegaan met die droom. Hij is zowel een opleiding tot fitness-instructeur gestart, en wilde heel graag meer met zijn passie van skydiving. Hij heeft de tips omtrent netwerken meteen in de praktijk gebracht door zichzelf te laten zien en profileren bij het skydive centrum in Utrecht, City Skydive. En met succes! Ondertussen heeft hij een contract getekend en kan hij aan de slag in zijn “absolute droomjob”.

Hij zou andere werkzoekenden zeker aanraden om zich aan te melden voor JobGroep, want: “Door de JobGroep ben ik  op het vlak van werk-zoeken van passief en pessimistisch veranderd naar actief en optimistisch. Naast deze mentale verandering, heb ik ook veel tools en vaardigheden geleerd die de kans om werk te vinden sterk vergroten.”

Op dinsdag 11 februari start de JobGroep, verzorgd door JobHulp Culemborg. Deelname is gratis, maar je moet je wel even opgeven via www.jobhulp.org. Doe dit snel, want vol = vol. Locatie: Bibliotheek Culemborg. Start: 10.00 – 11.30 uur, inloop met koffie of thee vanaf 09.45 uur. Tot dan?!