Recruiter 360 graden

32-40 uur per week, standplaats Culemborg

In verband met onze groeiambities en nieuwe relaties (o.a. gewonnen overheidsmantels)  zijn wij op zoek naar enthousiaste recruiters, zogenaamde 180 graden recruiters en 360 graden recruiters. Beide vacatures staan open om op te reageren.  Ben jij communicatief vaardig, commercieel gedreven en resultaatgericht? Lees dan snel verder en wordt onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

Het gaat om een 360-graden rol. Dit houdt in dat je naast je recruitmenttaken verantwoordelijk bent voor het creëren en verder uitbouwen van een eigen klantenportefeuille. Je zult nauw samenwerken met een team van sales en collega recruiters. Je haalt voldoening uit het zoeken, vinden en bemiddelen van opdrachtgevers en IT professionals en het opbouwen van een goede relatie met klant, ZZP’ers en leveranciers. Al met al; hands-on, uitdagend en afwisselend.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit:
Je start met onze dagelijkse kick-off waarin het recruitmentteam en het salesteam de belangrijkste openstaande aanvragen doornemen en waarin we informatie delen. Daarna ga op zoek naar de ideale kandidaat voor de openstaande vacatures en zoek je proactief naar kansen op nieuwe opdrachten. Dat kan zijn het nabellen van een klant waar een kandidaat vertrekt of het uitbouwen van de relatie met een bestaande klant om daar meer business te genereren. Voor het zoeken van je kandidaten maak je gebruik van onze jobportal, onze database, jobboards en ons netwerk van leveranciers. Bij de selectie van de kandidaten let jij niet alleen op de hardskills, maar ook zeker op de juiste persoonlijkheid. Na een inwerkperiode bied je zelfstandig kandidaten aan bij de klanten en ben jij verantwoordelijk voor het zelfstandig interviewen van de kandidaten. Na een succesvolle intake zorg je voor een correcte aanlevering van de contractgegevens aan jouw collega’s van de afdeling Service Center.

Cruciaal voor jouw succes is jouw doorzettingsvermogen en het inzetten van en het verder uitbouwen van jouw netwerk van klanten en kandidaten.

Wat vragen we?

Belangrijk is dat je als collega past en prettig voelt bij onze gedachtegoed “Met Respect en Waardering” en gaat voor de lange relatie. Je bent in staat ons gedachtegoed en de toegevoegde waarde van FixedToday over te brengen. Onze nieuwe collega heeft bij voorkeur een afgeronde commerciële opleiding op HBO niveau. Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in recruitment/resourcemanagement en bij voorkeur binnen de ICT-branche. Kandidaten met meer werkervaring worden ook zeker uitgenodigd te solliciteren. Je communiceert makkelijk, maar minstens zo belangrijk is dat je goed kunt luisteren. Qua persoonlijkheid ben je een doorzetter, proactief, stressbestendig, empathisch en gedreven. Je kunt het overzicht bewaren in hectische situaties met deadlines. Uiteraard ben je communicatief vaardig en werk je gestructureerd en tevens heb je goede kennis van de Engelse taal.

Wat bieden we?

  • Een prima salaris met aanvullend een mooie bonusregeling;
  • Een laptop, mobiele telefoon
  • Een ruime bijdrage aan jouw pensioenopbouw, een thuiswerkvergoeding en 27 vakantiedagen (op fulltime basis);
  • Een zelfstandige, uitdagende functie met ruimte en middelen om je verder te ontwikkelen;
  • Gedreven, maar zeker ook gezellige collega’s.