Workshop overzicht

Workshop 1: Wees niet bang te vertellen dat je werkzoekend bent. Verzorgd door Frans de Bruijn.

Jij kunt er toch ook niks aan doen dat je werkloos bent? En weet dat je niet de enige bent. Ongeveer 330.00 mensen in Nederland zijn werkloos.

De meeste vacatures worden ‘via-via’ ingevuld. Door mensen die iemand kennen die weer mensen kennen die… enz. enz. Maar die mensen moeten wel weten dat jij werkt zoekt. Dus is het handig als je dat aan zoveel mogelijk mensen vertelt.

Dat vindt echter niet iedereen leuk. Misschien zelfs wel eng. Maar weet je dat we dat wel leuk en interessant kunnen maken. Benieuwd? Kom naar de workshop…

Workshop 2: Maak werk van je loopbaan. Verzorgd door Juliska en Liesbeth van het  Leerwerkloket Rivierenland

Wil je graag (verder) leren en een opleiding doen? Ben je op zoek naar een opleiding of beroep wat bij jou past? Weet je nog niet wat je echt wilt ? Deze en andere vragen komen aan bod bij de workshop “Maak werk van je loopbaan”.

De vraag naar personeel in veel sectoren is groot momenteel. Er zijn meer vacatures dan dat er mensen voor zijn, ook in Rivierenland. Dit geeft jou de kans om na te  denken over je loopbaan en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt  te verkennen.  Maar hoe pak je dit aan? Bij de workshop “Maak werk van je loopbaan” krijg je handvatten hoe je zelf met je loopbaan aan de slag kunt gaan.

Vragen die aan bod komen:

  • Hoe ontdek ik wat mijn talenten en interesses zijn?
  • Waar liggen kansen op werk?
  • Welke opleidingsmogelijkheden zijn er?
  • Hoe betaal ik mijn opleiding?
  • Hoe kan ik zelf aan de slag met mijn loopbaan?
  • Wat kan het Leerwerkloket voor mij doen?
    En uiteraard gaan we in op de vragen die jij hebt over jouw loopbaan.

Wat is het Leerwerkloket?
Het Leerwerkloket Rivierenland geeft deskundig, onafhankelijk en gratis advies over scholing en loopbaanontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de website van het Leerwerkloket of kom naar de Dag van de Werkzoekende!

Workshop 3: Al netwerkend naar je nieuwe baan. Verzorgd door Marije van de Sande.

In deze workshop vertel ik mijn verhaal over hoe ik door te netwerken mijn baan heb gevonden. Je hoort wat ik er spannend aan vond, wat juist vanzelf ging en wat heel anders ging dan ik van tevoren dacht. Ook gaan we met elkaar in gesprek en wisselen we ervaringen uit, want dat is wat voor mij netwerken voornamelijk is: ervaringen delen met anderen.

Workshop 4: Maak een creatief cv. Verzorgd door Cornelie Gogelein

Tijdens deze workshop ga je een start maken met het ontwerpen van jouw eigen Creatieve CV. 

Geen saai Word document en een lange lap tekst, maar een CV met tekeningen / iconen en korte stukjes tekst, waarmee jij vertelt wie je bent en wat je in huis hebt.

Om deze workshop te kunnen volgen, hoef je niet goed te kunnen tekenen. Dat leer je vanzelf door het te doen. Er worden je voldoende voorbeelden aangereikt waar je uit kunt kiezen en die je je vervolgens nog meer eigen kunt maken. 

Teken lekker mee en doe inspiratie op om thuis je eigen unieke CV te gaan maken.

Daarnaast kun je, voor een eigen bijdrage van 5 euro, een professionele foto laten maken voor op je cv of je LinkedIn profiel. Ook dit jaar weer verzorgd door Arjan van der Beek:

“Fotograferen doe ik al sinds mijn tienerjaren en wat er in al die tijd niet veranderd is, is dat ene moment mogen vastleggen met de camera. Vroeger was het mijn hobby nu, als afgestudeerd zelfstandig fotograaf, voel ik nog steeds dezelfde passie, dat ene moment.

Ik ben een allround, gedreven fotograaf met oog voor detail. Als beelddenker denk ik in plaatjes, beelden die ik op mijn netvlies heb, weet ik vast te leggen met de camera.

Om eerlijk te zeggen vind ik bijna alles leuk om te fotograferen; ik ga wat dat betreft geen enkele fotografische uitdaging uit de weg.”

Advertentie