Workshops DvdW 2021

We hebben weer ons uiterste best gedaan om inspirerende, motiverende en vooral ook nuttige workshops te regelen, waar je als werkzoekende echt je voordeel mee kunt doen. Hierbij hebben we ook gekeken naar wat er in deze tijd relevant is, zoals tips voor jezelf te profileren via LinkedIn, nog beter kijken naar hoe je jezelf kunt laten zien in je cv en motivatiebrief, en zelfs de mogelijkheid geven om een videopitch te laten opnemen. Ook worstel je misschien met de vraag of het verstandig is om voor jezelf te beginnen, en waar je dan rekening mee moet houden. Deze en andere onderwerpen komen voorbij, kijk hier naar het overzicht van workshops wat het best bij je past.

Workshop 1: Voor jezelf beginnen, en dan? Door Mark van Dooren

Van je hobby je werk maken? Voor jezelf beginnen met iets wat je gewoon enorm leuk vindt om te doen?

Workshop 2: Vergroot je zelfvertrouwen met de Golden Circle methode, door Frans de Bruijn

Foto FransSolliciteren doe je (meestal) op een specifieke vacature en die vormt dan het uitgangspunt voor het gesprek. Alle aandacht richt zich op díe baan, de eisen die die stelt en de condities rond díe baan. In deze workshop draaien we het om. Zonder díe baan uit het oog te verliezen, beginnen we bij jou, de sollicitant. Richt de aandacht zich op jouw kwaliteiten en jouw eisen.

Het klinkt gek, maar deze aanpak maakt het gesprek voor de werkgever ook veel boeiender. Ervaring wijst ook nog uit dat de kans op succes in deze methode ook veel groter is. Dus: wat houdt je nog tegen?

Foto AngeliqueWorkshop 3: Dit ben ik en dit is mijn cv. Hoe doe je dat? Door Angelique Veldhoen
Je ziet een leuke functie, je belt en krijgt te horen: ‘Stuur even je cv op.’ Je kijkt naar de laatste versie en je begint te twijfelen. De een zegt dit, de ander zegt dat. Zoveel mensen, zoveel meningen. Wat nu? Hoe spring je eruit? Hoe vertel je het verhaal? Ik deel graag de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn eigen zoektocht!

 

Workshop 4: Profileren via LinkedIn, door Marieke MouweFoto Marieke

Jezelf laten zien, als werkzoekende, is bijna nergens zo effectief als op LinkedIn. Als jij zichtbaar bent voor degenen voor wie je een interessante werknemer bent, word je snel gevonden. Dus het is zaak om een goede eerste indruk te maken. In deze workshop gaan we aan de slag met het profiel dat nu van jou op LinkedIn staat. Wat straal je daarmee uit? En past dat bij hoe je gezien wilt worden? We geven  elkaar tips, zodat jouw profiel de werkgevers naar je toe gaat leiden, die voor jou interessant zijn.

Workshop 5: De lichtjes in de ogen, door Monique van Horrik

Om met succes op zoek te kunnen gaan naar werk, heb je (zoals ik het noem) de lichtjes in je ogen nodig. Daarmee bedoel ik dat je je energiek voelt, weet wat jouw unieke waarde is en bovenal echt zin hebt om te solliciteren. Ik ben zelf mijn lichtjes behoorlijk kwijt geweest. In deze workshop vertel ik kort mijn verhaal en hoe ik mijn lichtjes weer terug kreeg. 

Jij gaat naar huis met inspiratie en een eigen ingevuld werkblad met een concrete eerste (kleine) stap om jouw lichtjes weer terug te krijgen. Dus… samen op weg naar de lichtjes in jouw ogen! 

 

Videopitch: Daarnaast kun je je inschrijven voor het opnemen van een videopitch:

 

Wel eens nagedacht over een videopitch, maar geen idee waar je moet beginnen? Een video is hèt middel om te laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt. En wij helpen je daarbij! Begeleid door Pieter Kleingeld en Niek de Jongh. Er staan JobMaatjes van JobHulp Culemborg klaar om je op te weg te helpen (wat ga je zeggen, en hoe?). Er is een opnameteam van YoungVisions aanwezig. Je krijgt je eigen videopitch, professioneel gemonteerd en ge-edit in je mailbox. Hiervoor vragen we een eigen bijdrage van € 5,-.

 

Profiel foto: Tevens kan je ook dit jaar weer je profielfoto laten maken door een professionele fotograaf Kees de Winter.

 

Aangenaam! Mijn naam is Kees de Winter. Sinds 2018 ben ik het gezicht achter ‘Bedrijfsfotograaf Culemborg’. Daarvoor was ik ruim 12 jaar predikant, maar binnen die positie begon mijn ontdekkersvreugde op te drogen. Tijd dus om mijn koers te veranderen en mijn taal meer beeld te geven. Mijn fotografie zet ik graag in voor het bedrijfsleven. Het varieert van portret tot product en van evenement tot architectuur.

Tijdens de Dag van de Werkzoekende sta ik met veel plezier klaar om treffende LinkedIn portretten te maken. Ik zie je daar! www.bedrijfsfotograafculemborg.nl Ook hiervoor vragen we een eigen bijdrage van € 5,-.