Welkom bij JobHulp Culemborg!

De Dag van de Werkzoekende komt er weer aan, maar in iets andere vorm, gezien corona: de Dag van de Werkzoekende Trainingsochtend! Zet de datum alvast in je agenda: 12 november 2020, van 09.00-12.00 uur, met als thema: Laat Jezelf zien!

Het programma wordt nog iets aangepast, waarbij we zo min mogelijk ‘beweging’ hebben tussen ruimtes, om het zo corona-proof te houden. Denk aan 2 workshops waarbij de workshopleiders rouleren, en de groep hetzelfde blijft. Iets minder flexibel, maar zo kan het wel doorgaan. Meer informatie volgt, meld je gerust aan via deze button:

 

Ook in deze tijd, waarin corona ons leven op z’n kop zet, staat JobHulp Culemborg voor je klaar. We hebben in kleine groepjes de groepsbijeenkomsten weer opnieuw opgestart, en de individuele begeleiding loopt nog steeds gewoon door. Dit kan telefonisch, via videobellen, of zelfs fysiek, waarbij we vanzelfsprekend rekening houden met de afstand van 1,5 meter en de andere richtlijnen van het RIVM. We komen even niet bij je thuis, maar er zijn andere mogelijkheden. Zit je om hulp verlegen in het zoeken naar werk? Vacatures kunnen we niet voor je regelen, maar we kijken graag met je mee naar wat er wel mogelijk is, ook nu. Neem gerust contact met ons op via jobhulp@gmail.com.

Er zijn steeds meer mensen die het overkomt: het verliezen van je baan. Vaak gebeurt er meer met je dan je zou verwachten. Je verliest niet alleen je collega’s, dagritme en een stuk inkomen, maar ook een heel stuk doel, zin en richting in je leven. In deze moeilijke tijd lukt het lang niet iedereen om op eigen kracht een nieuwe baan te vinden.

groepIn 2014 is in Culemborg een initiatief geboren waarin werkzoekers elkaar ondersteunen. Na vijf geslaagde JobGroep-trajecten in Culemborg zijn de JobMaatjes in het leven geroepen, om ook na JobGroep persoonlijke begeleiding te kunnen bieden. Ondertussen zijn er al meer dan 20 JobGroep sessies gegeven en heeft ongeveer 50% van de deelnemers een nieuwe baan gevonden!

Een JobMaatje is een speciaal opgeleide vrijwilliger die mentale en praktische ondersteuning biedt en meedenkt over mogelijkheden voor het vinden van een passende job. En we kunnen altijd nieuwe maatjes gebruiken! Na de tweedaagse training kost het je slechts een uur of 2 per week, waarin je van onbeschrijfelijke waarde kunt zijn voor een werkzoekende om hem of haar op weg te helpen in het zoekproces.

bonhomme-poignee-de-mainMaatjes ervaren het volgende: “Het geeft veel voldoening om als maatje iemand terzijde te mogen staan. Vaak heeft het zelfvertrouwen een deuk opgelopen en kan je een rol spelen om dit weer sterker te maken. Als maatje kan je ertoe bijdragen dat een werkzoekende weer veerkracht ontwikkelt en vaardig wordt in het netwerken en solliciteren.  Ik heb echt het gevoel dat ik iets voor hem heb kunnen betekenen!”

Wil je weten hoe het is om maatje te zijn? Lees dan hier het interview met één van onze SIV-maatjes.

>>  Hoe word je een maatje? Lees verder