Welkom bij JobHulp Culemborg!

Ook in deze tijd, waarin corona ons leven op z’n kop zet, staat JobHulp Culemborg voor je klaar. Op dit moment zijn de groepsbijeenkomsten van de JobGroep online, maar zodra het weer is toegestaan, zullen we dit in kleine groepjes weer op gaan pakken.

De individuele begeleiding loopt nog steeds gewoon door. Dit kan telefonisch, via videobellen, of zelfs fysiek, waarbij we vanzelfsprekend rekening houden met de afstand van 1,5 meter en de andere richtlijnen van het RIVM.  Je kunt zelfs met je JobMaatje gaan wandelen! Zit je om hulp verlegen in het zoeken naar werk? We kijken graag met je mee naar wat er mogelijk is, ook in deze moeilijke tijden. Neem gerust contact met ons op via jobhulp@gmail.com. Lees  ook ons interview met JobMaatje Monique, waarin zij vertelt hoe ze het ervaart om JobMaatje te zijn!

Er zijn steeds meer mensen die het overkomt: het verliezen van je baan. Vaak gebeurt er meer met je dan je zou verwachten. Je verliest niet alleen je collega’s, dagritme en een stuk inkomen, maar ook een heel stuk doel, zin en richting in je leven. In deze moeilijke tijd lukt het lang niet iedereen om op eigen kracht een nieuwe baan te vinden.

groepIn 2014 is in Culemborg een initiatief geboren waarin werkzoekers elkaar ondersteunen. Na vijf geslaagde JobGroep-trajecten in Culemborg zijn de JobMaatjes in het leven geroepen, om ook na JobGroep persoonlijke begeleiding te kunnen bieden. Ondertussen zijn er al 27 JobGroep sessies gegeven en heeft ongeveer 50% van de deelnemers een nieuwe baan gevonden!

Een JobMaatje is een speciaal opgeleide vrijwilliger die mentale en praktische ondersteuning biedt en meedenkt over mogelijkheden voor het vinden van een passende job. En we kunnen altijd nieuwe maatjes gebruiken!

bonhomme-poignee-de-mainMaatjes ervaren het volgende: “Het geeft veel voldoening om als maatje iemand terzijde te mogen staan. Vaak heeft het zelfvertrouwen een deuk opgelopen en kan je een rol spelen om dit weer sterker te maken. Als maatje kan je ertoe bijdragen dat een werkzoekende weer veerkracht ontwikkelt en vaardig wordt in het netwerken en solliciteren.  Ik heb echt het gevoel dat ik iets voor hem heb kunnen betekenen!”

Wil je weten hoe het is om maatje te zijn? Lees dan hier het interview met één van onze SIV-maatjes.

>>  Hoe word je een maatje? Lees verder