Bezoek Koning Willem-Alexander

JobHulp Culemborg kreeg Koninklijk bezoek!

De persoonlijke dienstverlening en het maatjes concept van JobHulp Culemborg, en het feit dat er al 4 jaar lang minstens 50% van de deelnemers daadwerkelijk een nieuwe baan heeft gevonden, hebben geresulteerd in selectie voor het Meedoen programma van het Oranjefonds. Het bescherm-echtpaar van het Oranjefonds is Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, en zij voeren regelmatig werkbezoeken uit naar de verschillende initiatieven die door het Oranjefonds gesubsidieerd worden. Zo ook in Culemborg, bij Stichting JobHulp Culemborg.

Afgelopen donderdag 8 november was het zover: we mochten Koning Willem-Alexander ontvangen in de sfeervolle Gelderlandfabriek, waar we een week daarvoor de eerste succesvolle Dag van de Werkzoekende hadden georganiseerd.

Gastheer was de directeur van het Oranjefonds, Peter Douwes, gastvrouw onze eigen Jolanda Althuis, initiatiefneemster van JobHulp. Ook de burgemeester van Culemborg was erbij en vertelde enthousiast over wat JobHulp betekent voor Culemborg.

De Koning heeft drie gesprekken bijgewoond; het eerste ging over de ontwikkeling van JobHulp Culemborg, de ambities en positionering. Hierbij waren belangrijke partners aanwezig als wethouder Collin Stolwijk, beleidsambtenaar Marion Hoogheid, maar ook samenwerkingspartners als het UWV/Werkzaak Rivierenland en Elk Welzijn.

Vervolgens was er een gesprek over de inhoud van het werkzoeken met JobMaatjes en werkzoekenden. De Koning, die natuurlijk zelf nooit in de schoenen van een werkzoekende heeft gestaan, kon zich goed verplaatsen en indenken hoe frustrerend het moet zijn om afwijzingen, of vaker zelfs helemaal geen reacties, te ontvangen.

Het laatste gesprek was met mensen uit de Stap in Vrijwilligerswerk training, die een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben en die we met behulp van een training en koppeling aan een maatje helpen om vrijwilligerswerk te vinden wat bij ze past.

Ook dit was een heel prettig, constructief gesprek, waarbij met bewondering werd geluisterd naar de verhalen van de deelnemers en het vrijwilligerswerk wat ze nu met zo veel plezier doen.

Het was een hele bijzondere dag voor ons, en we zullen er nog lang over napraten!

Foto’s: ©Oranje Fonds – Bart Homburg.

Advertentie