Dag van de Werkzoekende 2018

De eerste Dag van de Werkzoekende was een succes!

Donderdag 1 november vond onze eerste Dag van de Werkzoekende plaats in de sfeervolle Gelderlandfabriek; een middag vol inspiratie, motivatie en verbinding voor werkzoekenden, bedrijven en organisaties.

Dag vd Werkzoekende - test

Foto’s: Arjan van der Beek

Na een inspirerende opening waarin een aantal werkzoekenden vertelden hoe ze een baan hadden gevonden, sprak wethouder Collin Stolwijk zijn waardering uit voor het werk van JobHulp Culemborg en de zorg voor de werkzoekende, en dus voor elkaar!

Klaas Koster, Vitaloog, zorgde voor een interactieve workshop waarin een ieder kon ervaren wat vitaal zijn is en hoe vitaal je zelf bent. Wist jij bijvoorbeeld dat de helft van de Nederlanders 7 of meer uur per dag zittend doorbrengt? En hoe belangrijk vitale werknemers zijn voor het succes van een bedrijf?

Na het hoofdprogramma was er gevarieerd programma. Je kon verschillende workshops volgen over ‘Maak van stress je vriend’, ‘Netwerken, hoe doe je dat?’, ‘Hoe bereid je je voor op een sollicitatie?”, ‘Wat zijn je talenten?’, ‘Hoe kijkt een werkgever naar een sollicitant?’ De workshops werden goed bezocht en er werden ervaringen uitgewisseld.

Daarnaast werden de stoelmassages van Bart Smit en de mogelijkheid om een foto (voor je CV of LinkedIn) te laten maken door Arjan van der Beek heel goed bezocht! Beide heren hadden bijna geen moment rust en de bezoekers hebben dankbaar gebruik gemaakt van de diensten.

In samenwerking met het UWV en Werkzaak Rivierenland was er ook de mogelijkheid voor werkgesprekken, waarbij een aantal werkgevers uit de regio gesprekken hebben gevoerd met potentiële kandidaten. Ook dit werd als succesvol ervaren en er volgen zeker nog vervolggesprekken met enkele van deze kandidaten.

Kortom, een hele geslaagde en succesvolle dag waarin er ervaringen werden gedeeld, verbindingen werden gelegd, geleerd, gelachen en vitaal bewogen!

Dit smaakt naar meer: een vervolg in 2019, de tweede Dag van de Werkzoekende in Culemborg!

Advertentie