JobMaatjes

Vind je het leuk om werkzoekenden verder te helpen? En ben je in staat om iemand als maatje te begeleiden, ondersteunen en motiveren? Dan zoeken we jou!

Het is niet niks als jouw baan ineens ophoudt. Doorgaans sta je er niet zo bij stil, maar bewust of onbewust heeft ‘werk hebben’ heel veel invloed op wie je bent en hoe je jezelf ziet. Verlies van werk heeft niet alleen gevolgen voor jouw dagbesteding, dagritme of inkomen, maar vaak ook direct effect op (verlies aan) zelfvertrouwen, sociale contacten, zingeving en identiteit. Het is dan een enorme steun om iemand naast je te hebben staan die je motiveert, aanmoedigt en met raad en daad ondersteunt: een JobMaatje!

Wie kunnen er JobMaatje worden? Het belangrijkste is als je goed kunt luisteren, beschikt over inlevingsvermogen en in staat bent om de mensen te coachen bij hun ontdekkingstocht. Verder ben je bereid om een tweedaagse training te volgen en heb je tijd beschikbaar om met een werkzoekende op te trekken. Wil je weten hoe één van onze vrijwilligers het ervaart om JobMaatje te zijn? Lees dan hier het interview met JobMaatje Monique.

JobMaatje zijn past bij jou als je:Foto JobHulpMaatje

  • Affiniteit hebt met de doelgroep werkzoekenden,
  • Integer bent,
  • Inlevingsvermogen en daadkracht hebt,
  • Goede communicatieve vaardigheden hebt en
  • Minimaal 1 à 2 uur per week beschikbaar bent (voor persoonlijk en/of telefonisch contact)