JobGroep

_DSC3755JobGroep is een initiatief van, voor en door werkzoekenden die elkaar steunen en inspireren. Iedereen, die op zoek is naar een (nieuwe) passende baan, is van harte welkom!

Ongeveer de helft van de deelnemers vindt tijdens of na de JobGroep zelfstandig een baan. Kan je nog wel wat hulp gebruiken na de JobGroep? Dan staan er getrainde JobMaatjes klaar om je verder te helpen, waarbij ze meer gedetailleerd kunnen inzoomen op jouw specifieke uitdagingen. Alles met hetzelfde doel: jou dichter bij je gewenste baan te brengen!

We kunnen wel zelf vertellen hoe zinvol het is om mee te doen met de JobGroep, maar veel leuker is het om een deelnemer aan het woord te laten.

Rasa, afkomstig uit Litouwen, heeft mede dankzij de tips en oefeningen uit de JobGroep een hele leuke, nieuwe baan gevonden! Dit is haar verhaal:

“Toen ik bijna veertig was en samen met mijn familie in Litouwen woonde, werd mijn eerste boek met groot succes gepubliceerd. Ik stopte met werken, bleef thuis bij de kinderen en stortte mezelf op het schrijven. Mijn kinderen groeiden op en ik publiceerde nog drie boeken. Vervolgens verhuisden we als familie naar Nederland.

Na tijd doorgebracht te hebben met de uitdagingen van corona en oorlog, besefte ik dat mijn ambities als schrijver vervaagd waren en dat ik meer uit het leven wilde halen. Dus nam ik de beslissing om me echt te integreren in Nederland, mijn taalvaardigheden te verbeteren en eindelijk op zoek te gaan naar een baan. Dit was een grote uitdaging! In Litouwen zou het moeilijk zijn om weer op de arbeidsmarkt te komen, en hier in Nederland, met zijn andere cultuur en regels, voelde het als een compleet nieuwe start.

RasaIk vroeg me af: waar moet ik beginnen? Toevallig viel mijn oog op een krant, die we elke week gratis thuisbezorgd kregen. Ik zag een aankondiging voor een open dag van de JobGroep in Culemborg. Interessant, dacht ik. Ik besloot erheen te gaan en een kijkje te nemen. Ik voelde meteen dat het een goede plek was om te beginnen voor mensen zoals ik.

Er was veel motivatie, gesprekken over waarden en echtheid, en het idee dat je echt bij jezelf moest blijven om een passende baan te vinden. Dus, om een lang verhaal kort te maken: ik schreef me in voor de cursus en begon samen met een leuke groep mensen acht weken lang te ontdekken wat we wilden doen in onze toekomst. Elke keer leerde ik veel over mezelf en anderen, maar ook over verschillende mentaliteiten en culturele aspecten. Tegelijkertijd schreef ik me in voor de diensten van het UWV, waar ik webinars kon volgen en veel kon leren. Als derde stap maakte ik een mooi CV met behulp van ChatGPT en meldde ik me aan op verschillende websites voor werkzoekenden.

Met veel inspanning vond ik in de laatste week van de JobGroep een geweldige baan. De JobGroep heeft me geholpen te ontdekken welk werk echt bij me past en wat ik wil in mijn carrière. En deze baan is perfect, ik ben er ontzettend blij mee.” 

Wil je meer lezen over hoe een andere deelnemer de JobGroep ervaren heeft, klik dan hier.

Ik-meld-me-aan