Vrijwilligers gezocht!

Stichting JobHulp Culemborg zet zich al 9 jaar succesvol in voor Werkzoekenden!

Iedereen kan bij ons terecht met vragen over het zoeken naar werk, of iemand al zonder werk zit en urgent iets nieuws zoekt, of nog een baan heeft, maar daar niet op zijn plek zit, wij helpen mensen op weg! Ook mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, en een eerste stap willen maken naar meer participatie door het doen van vrijwilligerswerk, zijn van harte welkom.

Stichting JobHulp Culemborg kan dit werk niet doen zonder de tomeloze inzet van een team van ruim 30 vrijwilligers. Onze vrijwilligers bieden wekelijks een uur of twee van hun tijd om iemand individueel te begeleiden in hun zoektocht naar werk. We hebben vrijwillige JobMaatjes, Stap in Vrijwilligerswerk (SIV)Maatjes, maar ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

JobHulp Culemborg is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onderstaande functies:

JobMaatjes: Wij geloven in het Maatjes concept! Het biedt enorm veel toegevoegde waarde als er een maatje naast je staat die je helpt, als je wat extra ondersteuning kunt gebruiken. Bij JobHulp Culemborg werken we al een paar jaar met JobMaatjes, die werkzoekenden 1-op-1 begeleiding bieden in hun zoektocht naar een baan. Klik hier voor meer informatie.

Lees hier het interview met JobMaatje Monique om te lezen hoe zij het ervaart om als vrijwillig JobMaatje aan de slag te zijn bij JobHulp Culemborg!

ActiveringsMaatjes: Er zijn steeds meer mensen voor wie de afstand tot de arbeidsmarkt steeds groter wordt, maar die eigenlijk wel een stapje willen maken richting meer participatie, weer meedoen met de maatschappij, ergens bij willen horen. Ook voor deze mensen willen wij een steuntje in de rug zijn, helpen ze weer te motiveren om in beweging te komen, een activiteit buitenshuis te zoeken, hetzij het bezoeken van een inloop, danwel het doen van vrijwilligerswerk. Voor deze, meer intensieve begeleiding, zoeken we eveneens JobMaatjes die geduldig zijn, mensen kunnen motiveren, en gedurende een langere periode (6 maanden tot een jaar) met iemand mee willen denken in mogelijkheden.

SIV Maatjes: SIV staat voor Stap in Vrijwilligerswerk, een training die we ontwikkeld hebben voor met name Nieuwkomers, die heel graag willen participeren in de maatschappij, maar nog moeite hebben met de Nederlandse taal en gewoontes. We helpen ze de stap te maken richting passend en duurzaam vrijwilligerswerk. Klik  hier voor meer informatie.

Fondswerver (onderdeel van het bestuur): JobHulp bestaat dankzij de financiële bijdragen van diverse subisidie- en fondsverstrekkers. Om dit naar de toekomst uit te breiden, zoeken we een fondsenwerver met kennis van actuele, persoonlijke en digitale vormen van fondsenwerving en sponsorstrategieën en die bekend is met de fondsenwereld, de non-profitsector en het bedrijfsleven. Taken/Verantwoordelijkheden:

  1. Heeft kennis van aanvraagprocedures bij fondsen.
  2. Beantwoordt vragen waar nodig.
  3. Draagt (mede) zorg voor continuïteit van de financiering.
  4. Doet actief onderzoek naar nieuwe fondsen en andere financieringsmogelijkheden.
  5. Rapporteert over de status van aanvragen aan het bestuur en de coördinator.
  6. Overlegt met de penningmeester en de coördinator over inkomsten.

_DSC3709Wil je ook vrijwilliger worden bij JobHulp Culemborg en echt iets betekenen voor je medemens? Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Stuur dan een berichtje naar coördinator Jolanda Althuis: JobHulp@gmail.com. Je kunt ook bellen met Shelly Bilgen: 06-41941431.

Samen op weg naar werk!

Advertentie

2 gedachten over “Vrijwilligers gezocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s