Vrijwilligers gezocht!

Stichting JobHulp Culemborg zet zich al 6 jaar succesvol in voor Werkzoekenden!

Iedereen kan bij ons terecht met vragen over het zoeken naar werk, of iemand al zonder werk zit en urgent iets nieuws zoekt, of nog een baan heeft, maar daar niet op zijn plek zit, wij helpen mensen op weg! Ook mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, en een eerste stap willen maken naar meer participatie door het doen van vrijwilligerswerk zijn van harte welkom.

Stichting JobHulp Culemborg kan dit werk niet doen zonder de tomeloze inzet van een team van ruim 30 vrijwilligers. Onze vrijwilligers bieden wekelijks een uur of 2 van hun tijd om iemand individueel te begeleiden in hun zoektocht naar werk. We hebben vrijwillige JobMaatjes, Stap in Vrijwilligerswerk (SIV)Maatjes, maar ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor de volgende functies:

Fondswerver (onderdeel van het bestuur): JobHulp bestaat dankzij de financiële bijdragen van diverse subisidie- en fondsverstrekkers. Om dit naar de toekomst uit te breiden, zoeken we een fondsenwerver met kennis van actuele, persoonlijke en digitale vormen van fondsenwerving en sponsorstrategieën en die bekend is met de fondsenwereld, de non-profitsector en het bedrijfsleven. Taken/Verantwoordelijkheden:

  1. Heeft kennis van aanvraagprocedures bij fondsen.
  2. Beantwoordt vragen waar nodig.
  3. Draagt (mede) zorg voor continuïteit van de financiering.
  4. Doet actief onderzoek naar nieuwe fondsen en andere financieringsmogelijkheden.
  5. Rapporteert over de status van aanvragen aan het bestuur en de coördinator.
  6. Overlegt met de penningmeester en de coördinator over inkomsten.

JobMaatjes: Wij geloven in het Maatjes concept! Het biedt enorm veel toegevoegde waarde als er een maatje naast je staat die je helpt, als je wat extra ondersteuning kunt gebruiken. Bij JobHulp Culemborg werken we al een paar jaar met JobMaatjes, die werkzoekenden 1-op-1 begeleiding bieden in hun zoektocht naar een baan. Klik hier voor meer informatie.

Lees hier het interview met JobMaatje Monique om te lezen hoe zij het ervaart om als vrijwillig JobMaatje aan de slag te zijn bij JobHulp Culemborg!

SIV Maatjes: Sinds 2017 hebben we ook maatjes getraind en ingezet om mensen te helpen passend vrijwilligerswerk te vinden, de zogenaamde SIV maatjes. SIV staat voor Stap in Vrijwilligerswerk, een training die we ontwikkeld hebben voor mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, maar die wel heel graag willen participeren in de maatschappij. We helpen ze dan de stap te maken richting passend en duurzaam vrijwilligerswerk. Klik  hier voor meer informatie.

Wil je ook vrijwilliger worden bij JobHulp Culemborg en echt iets betekenen voor je medemens? Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Stuur dan een berichtje naar coördinator Jolanda Althuis: JobHulp@gmail.com. Je kunt ook bellen met Shelly Bilgen: 06-41941431.

Samen op weg naar werk!

Advertentie

2 gedachten over “Vrijwilligers gezocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s