Dag van de Werkzoekende 2021

Een succesvolle Dag van de Werkzoekende!

Afgelopen vrijdag 19 november organiseerde Stichting JobHulp Culemborg voor de derde keer de Dag van de Werkzoekende. Een dag vol inspiratie en motivatie, ontmoeting en informatie, in de Gelderlandfabriek. Met als thema ‘Laat JEZELF zien’ was er een interactief programma met workshops en een bedrijvenmarkt, waar werkzoekenden in gesprek konden gaan met werkgevers uit de regio.

Jolanda Althuis, initiatiefneemster van Stichting JobHulp Culemborg en mede-organisator van de Dag van de Werkzoekende, deed de aftrap met een paar korte interviews met werkzoekenden en JobMaatjes. Daarna nam Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg, het woord en vertelde een inspirerend verhaal over hoe hij, als nieuwe burgemeester in Culemborg een paar jaar geleden, zich zichtbaar heeft gemaakt onder de Culemborgse inwoners. Met volop ruimte voor vragen, interactie en tips voor de werkzoekenden.

Jobhulp-2158-bewerktLinks op de foto Jolanda Althuis, rechts Gerdo van Grootheest. Fotograaf: Kees de Winter

Daarna gingen de bezoekers uiteen om diverse workshops te bezoeken en konden ze de tips uit de presentatie van de burgemeester direct in de praktijk toepassen door zich voor te stellen aan de aanwezige werkgevers. Er waren diverse lokale werkgevers aanwezig, waaronder vertegenwoordigers van FixedToday, VN Events, VOET personenvervoer, Curadomi/Lelie zorggroep, Prezzent, BSP Indoor, YESSS Electrical Nederland en BetaTech. Daarnaast hadden FruitMasters en Sulphurnet vacatures aangeleverd, omdat ze helaas niet zelf aanwezig konden zijn. In totaal waren er ongeveer 35 concrete en actuele vacatures, waar de werkzoekenden hun interesse kenbaar voor konden maken. De eerste reacties waren positief, en er waren begin januari 3 matches bevestigd!!

Hoe dan ook, we kijken terug op een hele geslaagde dag!

Heb je deze dag gemist, maar ben je wel op zoek naar werk, wij kunnen je verder helpen met onder andere onze groepstraining, de JobGroep, of individuele maatwerk begeleiding middels getrainde JobMaatjes. Neem gerust contact met op ons via jobhulp@gmail.com Voor meer informatie, www.jobhulp.org.

De Dag van de Werkzoekende 2021 werd mede mogelijk gemaakt door de volgende partners en bedrijven:

Advertentie