Dag van de Werkzoekende 2019

Op de tweede Dag van de Werkzoekende, op donderdag 31 oktober jongstleden, konden werkzoekende ontdekken hoe je je hart kunt volgen in het zoeken naar werk!

 

 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors Gispen, FixedToday, Langeveld Project Management en Pfeiffer Vacuum.

We hadden een mooi openingsprogramma, met onze eigen Jolanda Althuis als gastvrouw,

Wethouder Collin Stolwijk als openingsspreker,

en hoofdspreker Klaas Drupsteen met een interactief programma aansluitend bij het thema: ‘Volg je hart en blijf in beweging’.

 

 

Daarnaast werden er diverse nuttige workshops verzorgd, onder andere over netwerken, maar ook over het ‘nieuwe solliciteren’, en hoe je jezelf online het best kunt presenteren. Daarnaast kon je je talenten ontdekken, of aan de hand van kleuren kijken hoe je jezelf goed presenteert en wat kleuren zeggen over je talenten. Een recruiter van de Rabobank kwam ook langs om werkzoekenden van goede sollicitatietips te voorzien.

Ook konden de werkzoekenden zich opgeven voor een heerlijk ontspannen stoelmassage, en de fotograaf was aanwezig om mooie profielfoto’s te maken voor op het cv en online profilering.

 

 

Genoeg te doen dus voor de bijna 70 bezoekers!

’s middags kon je ook nog in gesprek gaan met de verschillende bedrijven die aanwezig waren met mooie vacatures, waarvoor speed-dates waren ingepland, maar je kon ook gewoon even een gesprekje aanknopen. Hierbij een overzicht van de bedrijven die mee hebben gedaan:

                  

 

JobHulp Culemborg is een stichting die zich al bijna 5 jaar richt op het verder helpen van werkzoekenden op weg naar een nieuwe, passende baan. Passend, omdat als je doet waar je blij van wordt, je het meest uit jezelf haalt. Vandaar dat het thema van de Dag van de Werkzoekende dit jaar is: Volg je hart! Met de boodschap om vooral ook in beweging te blijven, actief te zijn en te blijven in het zoeken naar werk.

Advertentie