JobMaatje

Dankzij maatje weer een baan

Er wordt wel eens gezegd dat het zoeken naar werk eigenlijk een full-time baan op zich is, als je het serieus aanpakt. Maar hoe pak je dat dan goed aan? In je eentje is dat niet makkelijk, ‘solliciteren is een eenzaam vak’. Gelukkig is daar Stichting JobHulp Culemborg, waar je terecht kunt met vragen en voor ondersteuning in je werkzoekproces. JobHulp ondersteunt al sinds 2014 werkzoekenden in hun zoektocht naar werk, en heeft ondertussen ruim 300 werkzoekenden geholpen, waarvan ruim 60% een baan gevonden heeft!

Werkzoekenden kunnen zich bij ons aanmelden voor individuele begeleiding. Maatjesbegeleiding is heel persoonlijk, specifiek gericht op de behoeften van de werkzoekende, waardoor je geholpen wordt met jouw eigen uitdagingen. Maar hoe werkt dat nou, begeleiding door een JobMaatje? Wat heb je er aan, en wat levert het je op? We hebben aan deelnemer Angelique gevraagd naar haar ervaringen met een JobMaatje. Spreekt dit je aan en wil je ook graag verder geholpen worden in je zoektocht naar (nieuw/ander) werk? Mail je gegevens naar jobhulp@gmail.com

Angelique, hoe heb je het ervaren om begeleid te worden door een maatje?

“Heel positief. Af en toe had ik een schop onder mijn kont nodig en die kreeg ik! Of een bemoedigd woord. Ook heel fijn natuurlijk. Maar dat niet alleen, we hebben ook mijn cv grondig bekeken in de zin van ‘wat kan ik, wat wil ik, wat is de rode lijn van mijn verhaal en hoe zetten we dat krachtig op papier (cv, motivatiebrief, sollicitatiegesprek etc.). Daarnaast, wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Het helpt enorm je blik te verbreden en gemotiveerd te blijven, wanneer je kunt sparren met iemand die je kunt vertrouwen en het durft om de vinger te leggen daar waar het moet.”

Zou je het een werkzoekende aanbevelen en waarom?

“Absoluut. In eerste instantie dacht ik dat ik het allemaal wel alleen kon. Totdat mijn zoektocht naar een leuke nieuwe baan langer duurde dan ik zelf had verwacht. Ik zag de advertentie van JobHulp in de krant. Zo heb ik in eerste instantie meegedaan met de JobGroep, een training met veel tips en adviezen. Vervolgens heb ik met beide handen het aanbod aangegrepen om aan de slag te gaan met een JobMaatje om zo specifiek op mijn eigen zoektocht in te zoomen. Ook weer super leerzaam. Zonder mijn maatje had ik vast de handdoek allang in de ring geworpen. Gelukkig is dat niet gebeurd. Dankzij haar begeleiding zit ik nu op de juiste plek bij een nieuwe werkgever.”

Wat heeft de begeleiding van een JobMaatje voor jou betekend?

“Mijn JobMaatje heeft mij de handvaten aangereikt die ik nodig had om ervoor te zorgen dat ik bij een sollicitatie eruit zou springen. Dit deed zij door te luisteren en een vertaalslag te maken, mij inzicht te geven en te motiveren als het even tegenzat en vooral door er altijd te zijn en een luisterend oor te bieden. Dankjewel JobHulp voor het fantastisch werk wat jullie doen! Jullie inzet is ongekend.”

Advertentie